19:00

Elmer/Fåglums FK

Referat: Vedums AIS - Elmer/Fåglums FK

Grym moral gav seger mot Elmer/Fåglum

Gårdagens vansinnigt viktiga match mot Elmer/Fåglum hemma på Nordvalla slutade med en riktig bradginsats sedan vi vänt ett 1-2 underläge till seger med 3-2 under matchens sista 10 minuter.
Först kvitterade Daniel Josefsson till 2-2 när han i favoritläge böjde in bollen i bortre krysset från straffområdesgränsen.

Vi pumpade efter målet vidare och med bara 3min kvar kunde inhopparen Daniel "Pinkan" Johansson frälsa oss med sitt avgörande 3-2. Peter wallin slog ett flackt, långt uppspel där comebackande Tommy Jonsson nickskarvade bollen vidare till Pinkan som kyligt lobbade bollen över en utrusande målvakt.

Om vi tar det från början så startade vi matchen klart bäst med ett aggresivt och bra försvarsspel. Utdelningen lät inte heller vänta speciellt länge när Tommy Jonsson smällde in 1-0 på en osannolik volley efter ca 15 min. Tror att både laget och publiken saknat Tompas magi, men förhoppningsvis kan det bli mer av den varan framöver!

Bara minuter senare fick EF en högerhörna där man lite väl enkelt kunde kvittera. Bortalaget hade här en riktigt bra period och Håkan i VAIS-kassen fick vid flera tillfällen briljera. Tyvärr gjorde vi ytterligare ett misstag i försvaret när undertecknad och min namne Peter missförstod varann på en höjdboll.Gästernas mycket vasse forward Per Johansson utnyttjade det och vräkte in 2-1 i borte hörnet bakom en chanslös Håkan.

Först de sista 10min av halvleken fick vi igen lite ordning på vårt spel. Tyvärr började den andra halvleken inte bättre utan bortalaget styrde spelet mycket tack vare vårt stundtals usla passningsspel. Vi blev gång på gång av med bollen på mittplanen och det duger inte mot ett så bra motstånd.

Som jag beskrev i inledningen fick dock matchen ett lyckligt slut sedan vi med en grym moral fullständigt lyckades ta över den sista kvarten. Per Johansson fick ett ypperligt läge att avgöra matchen,men planen spelade honom ett spratt och han sköt utanför från nära håll.Linjemannen hade dock vinkat för offside så frågan är om målet hade godkänts? Den här målchansen blev en väckarklocka för oss och vår dominans än mer påtaglig.

Innan Daniel Josefssons kvittering hade han redan haft en bolli stolpen och i ett av anfallen efter hhade han också chansen att avgöra matchen. Bollen damp ner framför fötterna på "Joffe", men i paniken ville det sig inte bättre än att avslutet gick rakt upp i himmelen!

Istället fick Pinkan iklädda sig matchvinnarrollen och det är han knappast ledsen för. Totalt sett gör vi ingen av våra bättre insatser,men moralen är helt suverän igår. Samtliga gör en oerhörd arbetsinsats och vi står upp för varandra när det behövs som mest. Hoppas att det här blir ett ordentligt trendbrott och att vi nu kan få med samtliga spelare i truppen efter midsommar.

Hittils har vi haft enorma problem att få kontinuitet och gårdagens match var inget undantag. Johan Andersson, Daniel Möller, Simon Svensson, Martin Kempe och Erik Andersson saknades alla av olika anledningar och ändå lyckas vi vinna - imponerande!

Skribent: Marcus Wallin

lör 27 sep 2008, 15:00 Elmer/Fåglums FK - Vedums AIS 2 - 4